Back to the home page
Főoldal | English en |  "Nyelvválasztás"
Rólunk  |  Kapcsolat.
Növények és szépség | Kezelés | Referenciaüzletek | Letöltések
A - L
 Cyathea cuminghii
 Csodabogyó
 Homoktövis
 Jojoba
 Kakaó
 Kamélia kivonat
 Kerekrepkény
 Kígyószisz
 Körömvirág
 Len
 Liliom kivonat
M - Z
Get Adobe Reader
A növényeket ősidők óta használjuk dermo-kozmetikai célokra. Valamennyi növényi rész, így a gyökerek, levelek és a termések is alkalmasak a készítmények formájában történő felhasználásra. Nagyszámú klinikai vizsgálat eredménye támasztja alá a növényi eredetű hatóanyagok sokféleségét, valamint rendkívüli tolerálhatóságukat mind a szintetikus, mind pedig az állati eredetű termékekével szemben. A növények kozmetikumokban való alkalmazása garanciát szolgáltat a termék hatékonyságára és tolerálhatóságára, igazi újdonságot képvisel (a kozmetikai szerek piacán).
Cyathea cuminghii (Új-Zélandi fatermetű páfrány)
A maori őslakosok péppé zúzva a növényt évszázadok óta használják sebek kezelésére. A páfrány gazdag a poliszaccharidokhoz tartozó glükomannánokban (oldódó rostanyag, a Psyllium-hoz hasonló de még nagyobb a vízmegkötő és bőrlágyító képessége) és arabinogalaktánokban. A növényben ezek a szénhidrátok a sejtszintű növekedési folyamatokban játszanak szerepet. A növény kivonatát az EXTREME Szemránc elleni koncentrátum tartalmazza.
Csodabogyó (Ruscus)
A növényt gyakorta használják érpanaszokra, érösszehúzó és ödéma csökkentő hatásáért. A bőrgyógyászatban a Ruscus-t a vörösödésre hajlamos bőr kezelésére alkalmazzák. A növény hatóanyagai erősítik a hajszálerek falát, így enyhítik a bőrvörösséget.
Homoktövis
A homoktövis az északi-sarkkör környékéről származik, gyakorta fellelhető a hagyományos szibériai és orosz népi gyógykészítményekben. Régóta alkalmazzák a népies bőrgyógyászati kezelésekben, különösen a sebgyógyulás elősegítésére ill. az égések kezelésénél. A farmakológiai hatást magyarázza, hogy a növény kivételesen gazdag fitoszterinekben, esszenciális zsírsavakban és természetes vitaminokban. A homoktövis regeneráló, szabadgyök-gátló és nyugtató hatású.
Jojoba
Ez a növény a mexikói sivatagban és Arizonában nő. Hagyományosan a bőr kiszáradása és szeplősödése ellen használják. Lágyítja és bőrt ill. javítja annak simulékonyságát és hámhelyreállító hatással rendelkezik.
Kakaó
Dél-Amerikából származik, eredetileg Mexikóban a kakaócserjéket a Yucatán félsziget majái, majd az Aztékok ültették. A kakaóvajat hidratáló hatása, antioxidáns polifenoljai és összehúzó hatású cserzőanyagai miatt használták. A teobromin és a koffein termogén hatású és újjáépíti a bőr állagát. A fitoszterineknek öregedést-gátló hatása van.
Kamélia kivonat
A kamélia az első virág, mely Japánban, télen a hó alatt virágzik. Olaját manapság az ázsiai emberek az arcukra és a körmeikre szépségreceptként használják. Az értékes kivonat telítetlen zsírsavakban (olaj- és linolénsavakban), valamint A, B és E vitaminokban gazdag. A hatékony összetevők változatossága révén a kamélia stimulálja a sejtek megújulását, tartósan hidratálja a bőrt, megvédi a szabad gyököktől és a káros külső behatásoktól.
Kerekrepkény
Csúszómászó repkény, a halhatatlanság és örök ifjúság jelképe volt. A narancsbőr tüneteinek kezelésére használják. Ennek a növénynek a hatóanyagát tartalmazza a Silhuette-Nature hidratáló és anti-cellulit krém.
Kígyószisz (Echium)
Nevezik kék fűnek is, eredeti neve onnan származik, hogy a porzószálak túlnyúlnak a pártán, mely képlet a kígyók kétágú nyelvére emlékeztet. A kertészek is igen dekoratív virágai miatt kedvelik. Vadon száraz, köves talajon, sokszor az út mentén találjuk. Igazi szívós faj, akár 1800 m magasságig is megterem. A dermo-kozmetikai alkalmazása abból adódik, hogy a növény igen gazdag omega-3 sokszorosan telítetlen zsírsavakban, amelyek megfiatalítják a bőrsejteket, szüntetik a gyulladást és elősegítik a sejtek közötti kicserélődési folyamatokat. Az omega-3 zsírsavak folyadékban gazdaggá teszik a sejtmembránokat, a bőr visszanyeri rugalmasságát és tónusát. Az Echium olajat tartalmazó termékeket az extra száraz és a külső behatásoknak erősen kitett bőrre alkalmazzuk, melyek a regenerálódást és a kiegyensúlyozottság visszanyerését kívánják meg. Ideális kezelést biztosít hideg időjárás vagy erős napsütés után és minden alkalommal, amikor a bőr speciális törődést kíván meg. URGENCE Nutri-repair krém
Körömvirág
Ez a kertészek körében jól ismert növény, számos nyugtató hatású készítmény alapja, főleg kisgyermekek számára. A körömvirág gyulladást csökkentő, bőrlágyító és nyugtató hatású. A körömvirág fitoszterineket, szaponinokat és béta-karotént tartalmaz.
Len
A len egy nagy jelentőségű haszonnövény, melyet az Egyiptomi birodalom ideje óta ismerünk. A 8. században Charlemagne a Frankok számára felhívással ösztönözte a magvak fogyasztását, ahogyan Mahatma Gandhi is dicsőítő dalokban énekelte meg jelentőségét: mindenütt ahol a lenmagot ételként kezdik fogyasztani, a lakosság egészségi állapota jobbá válik. Ez a megfigyelés az omega-3 zsírsavaknak és a ligninek hatékonyságának köszönhető, melyeket a lenmag tartalmaz. Az omega-3 zsírsavak egyik fontos növényi forrásaként a lenmag javítja az idegsejtek működését és koleszterinszint csökkentő hatásánál fogva elősegíti a keringési rendszer állapotának javulását. A lignánok immunerősítő aktivitással és 5-alfa-reduktáz gátló hatással is bírnak. Ilyen módon közvetlen hatást gyakorolnak a bőr faggyútermelésére, ami az aknés bőr esetében igen előnyös.
Liliom kivonat
A liliomot a görögök a "virágok virágának" tartották, mivel általános teremtés szimbólumként kezelték. A liliom a tisztaságot testesíti meg. Modern életünkben a mindennaposnak számító stresszhatás kivédésére, a bőr lágyítására használják. Lipofil, antioxidáns és regeneráló anyagokban gazdag, melyek nyugtató és erősítő hatást fejtenek ki a tónusát vesztett, foltos bőr számára.
Top of the page
Oldaltérkép | Jogi nyilatkozat és figyelmeztetés
Copyright 2006 Plante System - A bejegyzett márkanevek a PLANTE SYSTEM tulajdonát képezik - Minden jog fenntartva.
www.arkopharma.com